Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Exotische mosselen

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 kg mosselen
2 teentjes knoflook
3 bosuitjes
2 sinaasappels
50 gr gedroogde abrikozen
50 gr boter
50 gr magere spekreepjes
1/2 dl halfzoete witte wijn of water
1 blikje tomatenpuree (68gr) of 3 eetl tomatenketchup
peper
3 eetl fijngeknipt bieslook

Bereiden

Was de mosselen, verwijder de kapotte en controleer de open mosselen. Pel de knoflookteentjes en snijd ze in plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Boen de sinaasappels onder stromend water schoon, rasp de schillen dun af en pers de vruchten uit. Snijd de abrikozen in reepjes. Verhit de boter in een
( mossel) pan en bak de spekreepjes 3 minuten. Voeg de knoflook en de bosui toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg het sinaasappelrasp en het - sap, de abrikozen, de wijn, de tomatenpuree en peper naar smaak toe en breng aan de kook. Schep de mosselen erdoor en kook ze met de deksel op de pan ca. 5 minuten totdat alle mosselen openstaan. Bestrooi met het bieslook. Serveer de mosselen met gekookte rijst met ananas, doperwtjes en cashewnoten.
Bereiding ± 30 minuten

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Gebakken zeebaars met langoustines
Gegratineerde kabeljauw
Tongfilet met zuurkool en aardappelpâté
Vis van de bakplaat
Forel met groene saus

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes